Nahrady Masa

0

Můžete získat dostatek zdravých bílkovin, i když omezíte nebo úplně vyřadíte maso ze svého jídelníčku? Ano můžeš. Existuje několik možností masa, které můžete nabídnout na stůl, a také – spolu s těmi pro domácí mazlíčky, podrobnosti jako je maso, ryby, vejce a sýry, existuje mnoho – stejně legitimních – zcela vegetariánských.

Jedním z nejdůležitějších je ten, který představují luštěniny, které ve skutečnosti také byly propagovány s plným počtem bodů Ministerstvem zdravotnictví v normách pro zdravý italský dietní režim.

Zdravé bílkoviny: proč jsou vyžadovány ve stravě?

Zdravé proteiny (z řeckého „pròtos“, tedy počáteční/ primární) jsou biologické molekuly složené z dlouhých sérií aminokyselin. Vlastnosti a tvar každého proteinu závisí konkrétně na tom, jak do sebe aminokyseliny zapadají.

Příjem zdravých bílkovin prostřednictvím potravy je velmi důležitý vzhledem k tomu, že naše tělo není schopno vyrobit několik esenciálních aminokyselin, které se v nich nacházejí.

Mezi primární vlastnosti, které mají zdravé proteiny, patří:

  • Funkce napájení: je to nejúčinnější známá funkce. Enzymy slouží jako ovladače a také urychlují organické reakce;
  • Asistenční funkce (kolagen a keratin).
  • Bezpečnostní funkce (fibrinogen nebo protilátky).
  • Transportní funkce (hemoglobin).
  • Skladovací funkce (feritin).
  • Kontraktilní rys (aktin i myosin).

Zdroje bílkovin živočišného původu.

  • Maso (bílé maso, červené maso, uzená masa, uzeniny, uzeniny).
  • Ryba.
  • Vejce.
  • Mléčné výrobky (mléko, jogurt, sýr).

Maso, ryby a také vejce mají schopnost dodávat špičkové bílkoviny, vitamíny B-komplexu a mikroživiny, které tvoří zinek, měď a také rychle vstřebatelné železo.

Maso: lepší červené nebo bílé?

Mezi červeným masem nebo bílým masem je rozhodně vhodnější zvolit prsa a libové kusy. Dále omezte upravená masa, uzeniny a také uzeniny.

Zdroje bílkovin rostlinného původu.

Zdravé bílkoviny nejsou autoritou potravin domácího původu. Rostlinné zdroje, především zelenina, představují výběr masa, ryb, vajec a také mléčných výrobků. Zde je 15 potravin, které je mohou nahradit:.

  • Maso: lepší červené nebo bíléSyrové fazole (21 g zdravých bílkovin / 100 g)– Fazole v konzervě (7 g zdravých bílkovin / 100 g).
  • Vyloupané sušené fazole (27 g bílkovin/ 100 g) – Připravené fazole (8 g zdravých bílkovin/ 100 g).
  • Sušená cizrna (19g zdravých bílkovin/100g)– Konzervovaná cizrna (7g zdravých bílkovin/100g).
  • Sušená čočka (22 g zdravých bílkovin / 100 g)– Čočka (9 g bílkovin / 100 g).
  • Syrový nebo konzervovaný hrášek (5g bílkovin/100g).
  • Edamame (11g zdravých bílkovin/ 100g).
  • Tofu (8g zdravých bílkovin/ 100g).
  • Seitan (75g bílkovin/100g).
  • Hrášek (26-30g bílkovin/ 100g).
  • Sušené lupiny (36 g zdravých bílkovin/ 100 g)– Namočená lupina (16,4 g bílkovin/ 100 g).

Tempé (19g bílkovin/ 100g).Quorn (11g bílkovin/ 100g).Pšeničná svalová tkáň (18 g bílkovin/100 g).Sušená sója (36,9 g zdravých bílkovin/ 100 g)– Sojové mléko (2,9 g bílkovin/ 100 g)– Sojový jogurt (5 g bílkovin/ 100 g)– Soy Healthy Protein Isolate (86 g bílkovin/ 100 g).Mopur (29g zdravých bílkovin/ 100g).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno