Co jíst raději než maso? Kompletní přehled, abyste Domov konečně poznali, čím maso nahradit a jak přesně ho vařit!od Vegolosi.
Cargill veganské maso
Jak přesně nahradit maso při každodenní přípravě jídla? Je to velmi snadné.
Pokud jste vegetariáni nebo vegani, tento dotaz vás jistě pozná: ve skutečnosti zůstává jedním z nejoblíbenějších zájmů, které jsou určeny těm, kdo dodržují plán rostlinné stravy. Pro mnohé se může zdát nemožný návrh 2.
Programu, který není založen na mase nebo rybách, konkrétně kvůli italské kuchařské praxi; ve skutečnosti existuje mnoho zdravých a vegetariánských možností k masu (a rybám), pro všechny preference a rozpočty.
Přechod na 100% rostlinnou stravu je individuální možností, která má celosvětový vliv na několik aspektů:
- Díky tomu není nutné eliminovat miliardy zvířat kvůli jídlu
- Umožňuje nám snížit náš vliv životního prostředí na planetu
- Umožňuje nám zajistit našemu tělu přísun zdravých a zcela přírodních živin
- Umožňuje vám odstranit červené maso a zpracované maso (jako ošetřené maso, klobásy, slanina atd.), potraviny, které byly v roce 2016 Světovou wellness organizací prohlášeny za pravděpodobné a také za konkrétní karcinogeny (v pořadí).
Obzvláště v současné době s vynikajícím sortimentem, který rovněž poskytuje na maloobchodním trhu ve velkém měřítku, je výměna zdravých proteinů pro domácí mazlíčky za vegetariánské jednoduchá, i když vlastní výroba (extrémně snadná díky základním pokrmům a malé společnosti).
Přechod na veganskou stravu nebo takovou, která zaručuje výrazný pokles živočišných bílkovin, je rovněž bez rizika ze zdravotního hlediska, jak bylo skutečně hodnoceno a také ověřeno. Níže můžete objevit celou oblast věnovanou jedné z nejčastějších nejasností na téma “zdraví i veganská výživa” zodpovězené odborníky i lékaři.
Zde je tedy úplný přehled, abyste jednou provždy pochopili, co vegan jí místo masa a také především, jak přesně to připravit!
Maso nahraďte fazolemi
Jednou z nejlevnějších a nejběžnějších alternativ masa a také ryb je zelenina, která k naší kulinářské praxi trvale patří, potažmo cizrna, čočka, hrách, fazole, fazole a několik dalších.
Tyto potraviny jsou výjimečným zdrojem veggie zdravých bílkovin, které nemají absolutně co toužit po zdravých bílkovinách z masa; ale jak přesně připravit zeleninu, aby byla lákavá a navíc chutná hlavní jídla?
Vyzkoušejte výrobu čočkových burgerů nebo koleček z cizrny jako přílohu k receptu na zeleninovou přílohu, nebo se můžete pokusit připravit báječné masové kuličky s omáčkou k červené caponatě z lilku: potěšení!
Seitan je potravina pocházející ze zpracování pšeničného lepku, a proto není ideální pro celiaky.
Má vzhled masa a lze jej snadno připravit i doma.
Seitan má vysoký obsah zdravých bílkovin (asi 20 procent), lepší, když je začleněn do stejného jídla nebo ve stejný den s luštěninami, jako je hrách, fazole a také cizrna, které doplňují chybějící aminokyseliny v lepku.
Vyzkoušejte náš seitanový guláš s jablky a arašídy nebo grilovaný seitan s eidamovými fazolemi v omáčce: 2 lehké a zdravé druhé programy pro nadčasové pro chuť i strukturu masa.